Kolla här, jag smälter.

Ja ni kan ju själva läsa rubriken... Isn't he hot?!

Kevin make an LA-pose. Jag lånar bilden från hans blogg.
Bilden är från LA, men han har kommit hem i Sverige nu och musikvideon till låten Street Lights var nästan klar skrev han i bloggen. Så nu väntar jag och det ska bli coolt o se hur videon blir, den borde inte bli annat än bäst när han är med i den. 
Okej, nu ska jag inte tjata mer om Kevin, hahah ;) Ja vet att vissa typ, Mican säger att jag jämt skriver om honom så nu byter jag ämne. 

Idag var första vanliga dagen i skolan efter lovet. Det va lite segt men helt okej. Jag hade huvudvärk under hela dagen kan man säga. Men nu orkar jag inte med det längre så i morron ska jag ändra på´t genom o ringa min läkare o fråga vad det är för fel.
Idag var jag inte i stallet. Var hemma och pluggade historia och matte. Det gick bra och jag fick rätt mycket gjort. "Bra jobbat Ellan, nu får du ta en extra godisbit" :) Jag citerade mig själv.
I morron är det vanlig skoldag igen. Jag kommer behöva gå upp extra tidigt  morron för jag duschade nyss (klockan är 23.09) och det innebär att jag ska gå o lägga mig med blött hår det är lika med affro när man vaknar. Jag skulle kunna föna håret men då väcker jag hela familjen typ och mamma mår inte bra och det är inte så snällt o väcka henne då och pappa blir typ tjurig, hahaa. Det är viktig information för er o veta. Nu har jag inget viktigt att dela med mig mer. Så God Natt och ta en titt på Kevin igen, me like him a lot serrö ;D
/Ellan 

Glad-dag.

Jag är jätteglad idag. Och jag kan säga att det inte beror på att det är för att det är måndag och skolan har börjat. Och heller inte för att lovet är slut. Nej, jag ska berätta. Ni som känner mig väl fattar redan att detta kommer handla om Kevin. I skolan idag  pratade vi muppgänget (som amanda tydligen kallar oss, men det är bara för hon är med i "gänget" och själv är en mupp) om att vi ska åka och kolla på Kevin i Jönköping i helgen. Men nu efter idag så såg jag att bästaste Kevin Borg kommer till LINKÖPING nu i mars!!! JA är så glad! Kan det bli en bättre födelsedagspresent?? Jag fyller den 11 mars och Kevin kommer den 14 mars. (Och den 15 mars är det första dressyr tävlingen!) WOHO!!!

Den här bilden är från mjölby: ja, jag var tvungen o visa var jag stod bland anna 4000 människor :) Bra plats!


Nu hinner jag inte skriva mer om detta hära kuliga!
Eller jo, jag måste ju uppdatera er. Kevin har släppt sin singel på internet idag, singeln släpps i affärer på onsdag! I går kom Kevin till Los Angeles, I dag (i natt) bloggade han till oss här i kalla sverige. Nu ska han spela in sin video till låten Street Lights. Hoppas allt gå bra och att han blir känd där. Sofia, hans flickvän är dock kvar här i Sverige.
Det va snabb sammanfattning!
/Ellan

Långlördag

Idag har det varit en långlördag. Känns som om dagen inehållt (säger man innehållt?) fler timmar än vanligt... Jag hade ställt klockan på 7 i morse. Och ja visst, jag gick direkt upp o tog på mig ett par mjukisbyxor över mina älskade pyjamasbyxor. Sen kom mamma upp och sa att det var 10 MINUS ute! Men vi gjorde oss i ordning lite snabbt och sen gick vi ut och åkte ner till stallet för att släppa ut skortebys finaste hästar :) Det var inte så kallt som jag trodde, så det var faktiskt riktigt mysit att åka dit i kylan. Hästarna är verkligen roliga. Dom var pigga på att gå ut i kylan, fast det är klart är dom vet att det finns hö där ute till dom... men endå.. Undara om dom står i stallet på natten och funderar på vad det är för väder som möter dom när dom kliver ut utanför stalldörren på mornarna. Och när dom kommer ut och märker att det är kallt, tänker dom då att idag måste vi hålla värmen, burrr! eller står dom och spänner sig och fryser lite precis som en människa skulle göra om den va ute hela dagen. Okej det där blev flum, men jag skulle verkligen vilja veta hur dom där djuren tänker! Sen åkte mamma och jag hem. Hon är ju rätt morgonpigg så hon hämtade tidningen och gjorde frukost. Jag åt också lite med sen gick jag till sägen och la mig och kollade på tv och där låt jag typ och halv sov.
Sen har dagen fortsatt... Min familj och mormor och morfar var på Sjögesta Motell och åt luch idag, det va gott! Efter det åkte alla hem till oss där vi fikade.
 
Förövrigt idag har jag bara varit hemma och vilat upp mig, mestadels framför datorn, haha... Och jag lovar, jag mår bättre! Förkyldningen är snart borta, det är lite jobbit att andas fortfarande eftersom min luftrör blir cepe when I blir förkyld.
I kväll har jag kollat Mello. Men jag tycker hon programledaren är så jobbig. Är det bara jag som tycker det? Försöker hon vara rolig hela tiden? Asså i början kanske hon kan vara rolig med efter ett tag är det bara tröttsamt. Tillslut vet man ju liksom att snart drar hon ett skämt eller lägger in ironi i nästa meningen. Nej hon får faktiskt bara en av fem toasters. Där emot tyckte ja vissa låtar var rätt okej. Mina favoriter var EMD och dom with red jackets, do not remember their names but they sang" you,you,you" nånting... Kul för Molly Sandén att hon kom till Globen. Det är coolt, det kunde lika gärna varit jag som skulle åkt till globen, jag menar hon och jag är ju lika gamla! Däremot har hon en röst som jag inte har.. haha.

Visste ni att pinnarna som EMD dansade med hade de gjort själva.
De sa dom i Vakna med The Vocie men kunde då inte avslöja vad
de hade tillverkat!

Sitter just nu o kollar Janets bilddagbok... Hon är rolig och lite datanörd som jag tror ja :) Eller så är hon bara så sjukt snäll och sitter och läser vad hennes fans skriver till henne. Idag har hon vart på Sergels torg i Stockholm och sjungit typ hela dagen. 4/4 kommer Made in Sweden till my hometown Linköping, I'm gonna be there!!

Nu när jag ändå skriver, känns som jag inte kan sluta idag, så måste ju berätta att jag hade besöksrekort här på min blogg idag!! Wohoo!! Det var ganska mycket över det vanliga kan ja säga och det är kul! Så nu kanske jag ska ta o skriva om något vettigt nästa gång jag bloggar eftersom det verkar som lite mer männsikor har hittat hit... Men frågan är vad det är för människor som läser, vissa vet jag ju men ni andra? :) Sen förstår jag ju att det är mycket folk som läser om jag skriver om Kung Kevin. Han är ju helt enkelt bäst och vem vill inte missa skvaller/ nyheter om honom? Inte jag i alla fall.

Tack till dig som orkade ta dig igenom dagens sega text. Seg text - seg dag.
 I morron är det Söndag, jag hoppas det blir en bra sådan.
Tack til besökarna igen :)
/Ellan

Kevins nya singel!!

Jag gillar youtube :) Någon mer som gör det?

Idag hittade jag Kevins nya låt där.... men jag måste lyssna mer på den känner jag. Den har inte vant sig i min hjärna.
Men jag tror jag kan vara lugn. Snart har även den låten fastnat där.



Vad tyckte ni?
Najs eller Bajs  :)

KOMMENTERA!

In tha camera.

Sitter o bläddrar på youtube och jag måste visa vad jag hittade där bland alla miljontals videoklipp! En video från i lördags i Norrköping när Made in Sweden var där. Jag, Mican, Emma & Amanda är med på den flera gånger, haha, häftigt! haha, vet ni flickor, we're famous!!! eller kanske inte än, men snart...




X-tra stort videoklipp så man ser tydligt!
/Ellan

Ingen vanlig dag, det är Sofias födelsedag!

Även om du inte ser detta så vill jag önska Grattis till dej, världens lyckligaste Sofia! Jag läste Sofias blogg nyss, jag är bara så avundsjuk på henne, tänk dig själv att få höra Kevin sjunga på morronen när du vaknar på din födelsedag! Snacka om födelsedagspresent!       (jag fyller snart... om nån undrar..haha)     Men jag är väldigt glad att Sofia tog med honom till Sverige, för vem hade annars anmält honom till Idol 2008, vem hade annars vunnit Idol utan att hänga löst en endaste gång, amaziiiing!!! Hon skrev i sin blogg att hon hade haft en bra födelsedag på stan i Sthlm med sin Kevin och det låter fantastiskt. Jag är så glad för deras skull. Kevin är verkligen speciell, det kan jag faktsikt säga eftersom ja har träffat honom. Och självklart är han speciell på ett bra sätt. Jag tror inte han har några dåliga sidor..? Det måste  jag fråga honom nästa gång jag träffar honom! När nu det blir...

Här är en bild på dom söta:

(bilden är från biopremiären "Män som hatar kvinnor" 16/2).

Grattis igen! :)
/Ellan


Right?



/Ellan

Dagens...

DAGENS FRISYR: uppsatt

DAGENS HÄNDELSE: Åka till stallet :)

DAGENS PLANER: Ta det lugnt o vila upp mig!

 DAGENS VILL HA: Sommar!

DAGENS SAKNAD: Rätt många faktiskt...

DAGENS ROS: Henrik Palm (Johans brorsa, ni får fråga om ni vill veta vrf)

DAGENS TRÅKIGASTE: Förkyldningen

DAGENS DUMMASTE: Snoret xD 

DAGENS FINASTE: Kevin är fin :)
 
DAGENS KÖP: Inget än så länge...

DAGENS GODIS: Geléhjärtan (från allahjärtansdag)

DAGENS HUMÖR: Typ lite hängig p.g.a förkyldningen.

DAGENS SJUKA: FÖRKYLD!

DAGENS KOMPLIMANG: none ? 

DAGENS KÄRLEK: Medicinen (haha!)

DAGENS LYCKA: Det är svårt att vara positiv när man inte mår så bra, så därför säger jag: Internet funkar! 

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: runt 8:a  :(

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT: yes

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG: nej

HAR DU STRUMPOR PÅ DIG NU: nej, fårskinnstoffor :)

LÄNGTAR DU MEST TILL: Det är ganska många saker men just nu vill ja bli frisk :) 

KVÄLLENS PROGRAM: House kanske?

Nu ska jag ta mig nått o äta, tror det får bli spagetti o köttfärssås, me like!
/Ellan

Hade ju nästan glömmt...

 VECKANS GOA SAK !!



Det här blir veckan goa sak, fast det blir ju förra veckans eftersom jag typ glömde bort det. Så förra veckans goa sak blir alltså GELÈHJÄRTAN.
Jag tyckte det passade så bra eftersom det har varit alla hjärtans dag o allt!
Sitter faktikst just nu och äter sånna :) Gott äre!
/Ellan

Janets blogg.

Janet Leon har bloggat om oss!!! LÄS I HENNES BLOGG! 
/Ellan

Allahjärtansdag - Norrköping

14 februari, ännu ett datum som lagras på minnet.
Mican, Emma, Amanda och Jag tog tåget till Norrköping på förmiddan. Åkte spårvagn till Linden - köpcentrummet. Vi gick o väntade på Made in Sweden som hade sin första turné där. Laila Bagge, Janet Leon och Kim Fransson kom efter ett tag och sjöng! :) Asså dom var verkligen duktiga (Laila sjöng inte). Det var häftigt att se dom live! :)

I stället för att jag skriver om allt den dagen så laddar jag upp lite bilder!!
(mitt bloggnamn står på bilderna om du inte förstår att det är copyright,
ta inga bilder).


Rasmus & Laila.....                                  Kim & Laila.....                                         Janet & Laila...

Laila  (förvånad ;)                                       Kim    (glad)                                            Janet    (glaaaaad!!)
                                   
  Jag & Laila  Bagge :)  (Ni skulle ha                                     Jag & Laila igen, crazy picture :)
  sett hur smal hon var, hon va jättetrevlig)                                (OBS, hennes idé!)
                                   
                   Kim, Jag & Janet                                                                Kim & hans singel "KIM"
                                                                                                       (eller min är den ju, jag har ju köpt den,
                                                                                                        ja köpte Janets också :)  ).   

Hahah, nya gänget dåh ;D



Och nu ska ja avsluta med den här bilden...

Efter som att det är Emma som har tagit bilden så är det Mican, Jag &
Amanda på bilden. Det är även emmas bloggadress på bilden!


Det finns ett exklusivt videoklipp på Amandas blogg där vi filmar med
Janet.

Det va nog allt ;D
/Ellan

Happy Valentine's day!



Lite sent kanske :) Men hade inte tid o blogg igår. I tell you more later..
/Ellan

Sportlov !

Wohooo!! Äntligen, äntligen SPORTLOV! :) Det ska bli så skönt att få en vecka o bara få vad göra vad man vill!


Dagen har varit jättebra och jag hoppas den fortsätter bra också, ja menar det är ju den fredan den 13:e idag men vad jag vet har jag inte haft otur på dessa dagar.
Skolan började med tyska lektion (gjorde läxförhöret & det gick bra!, läs det ja skrev i går om du nt fattar) och sen hade vi ett kort hål och sen 70 minuter So-lektion. Efter det vare lunch och sen Svenska och så sist Hemkunskap! På hemkunskapen bakade vi semlor, smarrit värre :) Förutom att Markus o jag brände dom lite, haha! Dom va typ kolsvarta... Och innan när vi blandade ihop degen kom Amanda med saltet och öste i våran deg! Dumma henne :)

Nu har jag inte tid o sitta här. Ska åka i väg till stallet nu, jihuuu :D
Jag är glaaad!!! Det är spoooooortloov! :D
/Ellan

Va bara tvungen! ;D

"Nä, men han är ju ba 16 liksom  - nä väntavänta stoppstoppstopp,äre Johan Palm?"

Tyska eller inte tyska?

Idag har det varit en vanlig dag i skolan nästan... förutom att det var dm i skolhandboll (Lotta, rätta mig om ja har fel?). Hela klassen gick till klämmanhallen på svenskalektionen för o kolla på handbollen. I från våran klass var bara Lotta med. Tyvärr är hon skadad i benet så hon kunde inte spela så mycket... Vi fick bara se första matchen eftersom våran bildlektion började efter ett tag... Första matchen förlorde Vifolka tyvärr med 16-17 tror ja de va. Vet faktiskt inte hur det gick resten av matcherna.

Efter skolan åkte jag till stallet. Träffade Lottie! Att inte vara i stallet några dagar gör att ja saknar det direkt. Det är nått speciellt faktiskt... :) Eller är det bara så skönt o slippa Mantorp för en stund? Saknar att bo på landet. Den här sommaren som kommer tror ja är tredje eller fjärde sommaren i mantorp... om det nu blir någon sommar... snön verkar aldrig vilja försvinna det är liksom minus grader ute... Burr!

Nu medans jag bloggar funderar jag på om jag ska göra en tyska-glos-läxa till i morron eller om jag ska skjuta fram det till veckan efter lovet? Men eftersom jag är så frukansvärt klok så tänker ja att det är skönt o ha det gjort. Glosorna handlar om Die Berliner Mauer und die Grenze, alltså lite hur tyskland var under andra världskriget. Det är spännande men nu pratar vi om det i typ alla ämnen i skolan. Eller aa typ, SO-historia, Svenskan och i Tyskan. Det räcker nu :)
Jo men nu har jag bestämmt mig. jag gör läxförhöret i morron.
Idag hade jag musikprov också. Jag blev arg på Hans (våran musiklärare), jag sa till honom att jag ville göra omprov redan från början eftersom jag inte kunde nått typ. Som svar fick jag typ en hemsk blick och han svarade upprört: "Du ska inte bestämma o sätta gränser!!!" Jag kan inte hålla mig för skratt (som vanligt). Asså han får typ kortslutning i hjärnan när man pratar med honom!
Senare på lunchen i matsalen sa han till mig att jag blev godkänd på provet (!), han måste ha rättat fel. Aja, bara han inte sänker mitt betyg då blir det inte roligt! ;)

Jo, by the way... Emma & ja satt o snacka idol hela mattelektionen idag, igen, vi får inget gjort. Det ända vi göra är o kolla på klockan och prata om idol (och Made in Sweden). Idag kom vi t.ex fram till att jag inte kommer träffa Kevin i Sthlm nån gång... När vi åker till Sthlm med skolan den andra april, ska Kevin åkta till Finland på turné. Okej, det här va ointressant. Nu får jag sluta skriva, ni får inte tro att jag är en bloggnörd.
Ciao!
/Ellan

GRATTIS MARIA !



ÖNSKAR JAG DIG, MARIA!



Så alla vet så fyller jag om exakt en månad! Wohoo!


Funkar inte.


Haha, idag passar den här bilden :)

Nu är det typ tredje gången jag skriver om det här inlägget. Internet är jätteseeegt idag och dvd:n är också jätteseeeeeg idag. Varför vill det inte funka?
Det va så här att jag skulle sätta mig här vid datorn o kolla lite bloggar som jag följer.. men jag upptäcker att internet är segt och det tar typ jättelåååång tid innan en sida visas. Så då satte jag på idoldvd:n för att få lite musik. Men då när jag skulle bläddra förbi vissa idoler som jag inte orkade lyssna på (ex Lars) så stannar hela bilden upp på tv:n och inget vill fungera längre. Det fanns liksom inget o göra så jag drog ur sladden. Efter det gjorde ja samma sak igen och det hände igen! Jag blev inte arg, jag bara typ skratta åt mig själv (haha, jag mår bra ;)) och nu kan jag tydligen inte bläddra för mkt mellan artisterna så nu sitter jag o lyssnar på varje idol. Just nu spelas Kevin när han sjöng lyssna till ditt hjärta. Den är bra och jag diggar Kevins svenska, den är cool :) Back to the internet. Jo, nått fel är det på internet. Kan det vara Amanda som sitter bakom huset och lånar mitt trådlösa internet? hm..? ;D

I morron är det frilufsdag & teater som gäller istället för skolan. Det kanske blir kul.
/Ellan

blir aldrig klart.

Plugg plugg plugg.... det blir aldrig klart!
Sitter här vid datorn o lyssnar på musik sammtidigt som jag pluggar på engelska redovisningen som vi ska ha i morron i skolan. Det är inget som jag ser fram emot kan ja säga. Redovisningar jobbiga och dessutom när det är på engelska. Sen så har jag SO,  historia och göra. Eftersom jag inte va i skolan i fredags så måste jag ta igen.. blääää..!

Det här blev inte så långt! ;D
/Ellan

roligt.

Söndagar är något som jag inte gillar. Jag vet inte riktigt varför med troligtvis är det för att man vet att det är skola dagen efter och i mitt liv händer det nästan aldrig något roligt på Söndagar. Det borde jag ändra på. Som idag t.ex är jag själv hemma som är väldigt skönt i o för sig... men ja har ganska mycket att plugga och det är tråkigt om man är typ skoltrött.. och plugga ska man inte behöva göra på helgerna.
Söndagar är ungefär lika tråkiga som den här serien:


(Bild: Lånad)
Okej, jag fattade inte det roliga med serien först men den är inte rolig. Fattar ni?

Nu ska ja ta en promenda förbi macken sen hem igen och sätta mig med böckerna under näsan.
/Ellan

Sturday night.

Kom hem från Emma för ett tag sen, kommer faktiskt inte ihåg när jag åkte hem... xD
Klockan är typ 02.28 nu och jag orkar inte skriva ett lååååångt inlägg om kvällen. Den var rolig, mkt skratt, mkt flöt och mkt singstar, lite mello och lite idol det får sammanfatta tha evening for today eller asså nu är det ju söndag men aja. Roligt folk, Micaela, Emma, Amanda, Julia (Julle) och Alexandra (Alex, Anders.. more names fo ya?) va där :D Och det får helt enkelt bli en bild blogg nu rå:


Emma satt (verkligen) i köket, Alex saltade gurkor medans....

....Amanda lagade maten ! God blev den :)

Jag, Mican & Julle kollade på.... Alex saltar gurkor igen(!)

Amanda & Emma hade
problem... jag orkar inte
berätta om dom. HAHA !

TACK snälla ni för allt :) <3

/Ellan

Saturday.

Nu har jag bloggat på en annan blogg också.. men den är inte min. Jag "listade" ut lösenordet. Nej nu skojjar jag bara. Jag har gjort en blogg åt Mican. Finally! :) Men hon vet inget än. Eller jo hon vet att jag har gjort en blogg men hon vet inte vad den heter o så vidare.... Ska hem till Emma om nån timma och då träffar jag Mican där.. så om jag har tur kan jag sno Emmas dator och visa henne sin blogg! Ska bli spännande och se vad hon tycker!

Idag sov jag inte så länge. Men jag var pigg när jag vaknade. Jag åkte till stallet vid 10.30 för idag vare dax för ännu en trevlig Monica-träning. Lottie tog med sin häst och det var dax för ett dressyrpass. Lasse (hennes häst) var lite ovillig idag men jag tycker Lottie är duktig som kämpar. Och jag hoppas hon orkar fortsätta kämpa! :) För både hon och jag vet att vi kommer se resultat, det gjorde vi i alla fall förra hösten! Den här vintern och lite av förra hösten var verkligen en jobbig tid jag hoppas att det blir bättre med allt... då menar jag verkligen allt! Jag har sagt det förut, men om man fick möjligheten så skulle jag vilja backa tillbaka tiden för att slippa allt som varit jobbit. Att bara få ändra på vissa saker. Men eftersom den möjligheten inte finns så måste man se framåt. Det är jobbit men I have no choise.

I kväll hem till Emma med lite folk och äta och kolla första delfinalen i Melodifestivalen, det blir najs! :)

Nu är kladdkakan (som jag ska ta med) i ugnen. Jag är jätteorolig, tänk om den inte bli bra. Please don't kill me then. Nä, nu ska jag gå o kolla till den!

/Ellan


Oh no...

I'm sorry... I have to change my Kevin-news from yesterday...

Idag fick jag reda på att Kevin inte är i LA just nu utan han är hemma i Sverige. Det var fel på hans pass tydligen... läs mer på hans blogg.

/Ellan

Kevin news!

I've got some new things to tell ya...

Det var väl ett tag sen jag skrev om KevinBorg..? Nu måste jag i alla fall visa hur hans kommande album kommer att se ut:




Vad tycker ni? Är det inte snyggt :) Det tycker ja, haha :)
Jag gillar namnet på skivan the beginning, det låter perfekt!
Releas datumet för albumet är 4/3.
(Gör som jag redan har gjort, förbeställ den HÄR och då kan du få den signerad också!)

Kevin kommer släppa en singel till innan hans debut album släpps. Det heter Street Lights. Den har release datum den 18/2 . Jag är förväntansfull och hoppas på något pop/rock eller en bra R&B låt, hellst inte någon seg ballad.. fast jag tror att det spelar ingen roll vad Kevin än sjunger, det låter bra ändå !

More news...

• Enligt ryckten befinner sig Kevin just nu i Los Angeles med sin flickvän Sofia för att spela in en musikvideo. 
     
• Nu i helgen (7/2) åker Kevin upp till Åre och ska va med i Rix Fm i fjällen.

• Kevin åkte ner en plac. i Rix topp 6 klockan 6 nu i kväll. (Hjälp till o rösta på han här)


Härligt med lite kevin-nyheter, haha ;D
"Go´ kväll" xD

/Ellan


webbtv-klipp

Hej hopp! :)

Några välkända idoler som är med på dom här videoklippet:

http://www.hotgossip.se/Ettan/15828_Walter_Kurtsson,_Johan_Palm  

http://www.hotgossip.se/Ettan/15867_Alexander_Konstantoulas,_Robin_Bengtsson,_Alice_Svensson  

http://www.hotgossip.se/Musik_&_Artist/15805_Walter_Kurtsson,_Kevin_Borg, <--Dettaärbäst!


Glöm inte att det är Made in Sweden i kväll kl 21.00 på 4:an ! SISTA programmet äre oxå! :(

/Ellan


Nu glömde ja nästan o skriva en sak!
Bra idrottslektion vare idag :) Grattis Emma & Amanda ni fick MVG av Kejll i hans bedömning! men det va den lugnt värd!

...

Nu är klockan alldeles för mycket igen... too late too sit here and blogga! (Hoppas you like my Svenglish).
Idag har vi gjort Nationellt prov i Svenska, det var läsförståelse delen... en av mina sämsta egenskaper. Att läsa en text och sedan komma ihåg vad man har läst och sedan skriva ner det och formulera skiten på rätt sätt OCH dessutom svara på det dom frågar efter! No ma thang...  Om exakt 13 minuter är det onsdag... det gör mig stressad över att veta att jag borde gå o lägga mig. Haha, detta feel intresting for ya ;D
Det bästa idag var mattelektionen! Emma & jag har typ idol-time eller nått då, vi räknar verkligen ingenting mot vad de andra gör... men konstigt nog så kommer vi inte efter i boken... Do not understand... men så äre! :)
Efter skolan idag har jag vart en sväng till stallet och sen suttit här med So-boken under näsan och pluggat...

Later...
/Ellan

Veckans goa sak!

Tisdag idag och jag fick en rolig idé till min lilla blogg !
Jag ska införa "Veckans goa sak" här som jag ska uppdatera bloggen med en gång i veckan.
Eftersom jag är en stort fan av karamellkungen (min favvo-sort-lösgodis) så tycker jag att detta känns som en rätt så personlig grej men endå nått som du som läser kan ta del av. Jag valde därför att kalla denna brillianta idé för veckans goa sak, inte gó sak utan goa sak, haha (du fattar va? ;) ). 
När jag bloggar "Veckans goa sak" ska det handla om något ätbart då jag ska visa en bild, skriva receptet och varför det är veckans goa sak! Så den här veckan är "Veckans goa sak".....      (trumvirvel.....)     är:



Semlor

Kände att det var Semlan som fick inviga ;) Nästan ett självklart val eftersom det är TISDAG och februari. Denna bulle är även kallad Fettisdagsbulle.


Ingredienser:  30 st
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 1/4 dl Kesella lätt
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
florsocker

Gör så här. . .
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 20 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk.
Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

Receptet lånat av: http://arla.msn.se

/Ellan

Stockholm med stort S!

Nu ska jag äntligen sätta mig här och blogga om helgen :)  

I have already told some pepoles....
HELA Helgen tillbringades i STOCKHOLM med den bästa av det bästaste, Karlsson! :D
Världens bästa Karlsson helt enkelt!

Helgen var riktigt rolig, asså shit vilka stores det finns i Sthlm asså! Incredible :D
Det är synd att Linköping inte har en tiondel av det Sthlm har...
Som t.ex SOUK-gallerian. Jag avugudar dä stället... Det fanns t.ex en affär där som hette Beyond Retro. Galnaste affären! Miljontals klädesplagg som var överallt! Jag menar verkligen överallt!! Det hängde liksom kläder i taket. 


Utanför SOUK...                                     ....Inne på Beyond Retro.  (Bilder:Ellaann)

Där fanns kläder som du aldrig skulle hitta någon annans stanns...
Läste att alla de där kläderna var noga utvalda, handplockade (!!) från Kanada och USA. Så det mesta av det som fanns där inne var du ensam att ha, no one had the same thing liksom... jag tycker det är lite coolt faktiskt :)
Inne på SOUK-gallerian hittade jag även scenen där Kevin var och sjöng på för ett tag sen:


SOUK- live scen   (Bild:Ellaann)


Sen var vi ju på NK:


(Bild: Ellaann)

En annan stor galleria som vi tyvärr bara han in och vända i typ... p.g.a att de skulle stänga:


(Bild:Ellaann)

En affär till som jag gillade stark var weekday. TREVÅNINGS affär varav 2:a våningen bestod av Cheap Monday kläder, mest jeans då förstås men även flera tröjor. Musiksmaken där inne var dålig, det var nog det enda negativa med det stället. Vi hade tur! Weekday hade nämligen REA på många av Cheap Monday jeansen! Mican och jag kunde inte låta bli... vi var liksom tvugna att shoppa! ;D Efter ca 1 eller 2 timmar var vi ute från affären (det tar lååååång tid när det är fler-vångings-affärer, kan ja lova!) och sen efter det gick vi vidare.... På kvällen gick vi till Göta Lejon och kollade musikalen
- High School Musical - skådespelarna va riktigt bra och det var kul! :)
Kan inte skriva om hela dagen det skulle ta lååång tid... men det var verkligen super-duper kul helg!
Avslutar med den här bilden:


Micaéla & Ellinor på Sergels torg !
(Bild:Ellaann)

TACK MICAN för Stockholms resan! Maybe we will be back soon?!

Japp, det va en kort sammanfattning av min helg dårå :) Så vad gjorde du? :)

/Ellan

Kung-Kevin & Mr.Palm - samma skivbolag!


Yes, that's right!
Nu har äntligen Johan skrivit på skivkontrakt med samma skivbolag som Kevin, Sony BMG.
Sammtidigt som Johans skrivkontrakt offentlig görs är Kung-Kevin i Kiruna på Snöfestivalen! Johan har flyttat till huvudstaden, detta låter inte bra.... vem ska nu vara Mjölbys ambasadör?

Wait, I'm I right...? Johan har fått skivkontrakt. Han kom fyra i idol 2008. Har han alltså fått skivkontrankt före Robin, 3:an och Alice 2:an ? That's sounds nice :)

Och Kevin, jo, han har vart på turnéer nu i helgen, strikt schema som vanligt. Hans cd-debut är fram flyttad till den 4/3, måååååste ha!! :D
By the way, Kevin bloggade ganska mycket i fredags från Kiruna, check it out, vettja! http://www.kevinborg.se/blogg

Snöfestivalen:

http://kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4565543 

Johans skrivkontrakt:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article4300489.ab

/Ellan

RSS 2.0